Druhy Barčinek

Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.

Recepturu na těsto Barčinek jsem našla ve starých zápiscích mojí praprababičky a tím to vzniklo. Barčinka je upečena z těsta, která v sobě nemá nic moderně chemického. Barčinka je tvarována ručně, což jí dává zvláštní křehkost a podporuje lahodnou chuť. Náplně do Barčinek jsou voleny s ohledem na co nejvyšší kvalitu vložek a chuťové vyváženosti.

Stejně tak, jako samotná konzumace je kulturní a na rozdíl od chlebíčku neznečišťuje. Viz video.

Původně jsme chtěli Barčinky vyrábět ve chráněné dílně s lidmi s omezenou pracovní schopností, ale naše legislativa nám jednoduše házela klacky pod nohy. Proto výrobu Barčinek zajišťuje Odborné učiliště Vyšehrad.

Ale vzhledem k velkému zájmu o Barčinky, na který kapacita školy nestačí, budu usilovat o vybudování provozovny jak výše řečeno pro postižené spoluobčany, pro kterou stále hledám investora.

Vaše Bára